World Sustainable Energy Days 2016

9 maart 2016 | Nieuws

Technion heeft van 24 tot 26 februari deelgenomen aan de Hansa Green Tour Winter edition. Met een groot aantal elektrische auto’s is van Nederland naar Oostenrijk gereden, om daar een bezoek te brengen aan de World Sustainable Energy Days. Op onze route hebben we o.a. een stop gemaakt bij het indrukwekkende BMW Welt in München. Een prachtig voorbeeld van een duurzaam gebouw en een automotive walhalla voor autoliefhebbers met o.a. een expositie van de elektrische auto’s van BMWi.

De Stichting Hansa Green Tour is opgericht  om de bewustwording te stimuleren van in de Hanze regio in noordelijk Europa al aanwezige en beschikbare kennis ten aanzien van duurzame producten en duurzame technologie. Om te leren van ‘best practises’ in die steden en regio’s die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid.

De stichting ziet als haar taak om de nationale duurzaamheids- en cleantech organisaties met elkaar te verbinden om zo de reeds beschikbare kennis, producten en technieken toegankelijk te maken voor geïnteresseerden, en om te voorkomen dat op diverse plaatsen in Europa het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Daartoe organiseert de stichting jaarlijks een zakelijke netwerk tour naar de groene hoofdsteden van Europa. Dit zijn die steden die door de Europese Unie zijn en/of worden aangemerkt als de meest duurzame steden van Europa.