Theater de Bussel geopend

4 december 2015 | Nieuws

Woensdag 2 december heeft Theater de Bussel/Theek 5 in Oosterhout officieel haar deur geopend. Een verbeterde logistiek, grote transparantie en een intiem interieur zorgen ervoor dat het gebouw de ‘huiskamer’ van alle bewoners van Oosterhout is.

Het nieuwe gebouw is ingetogen en passend in haar omgeving, maar heeft daarnaast ook een expressie die bij haar functie past. Met de verplaatsing van de oorspronkelijke entree naar het midden van het gebouw heeft De Bussel een nieuwe, centrale ingang gekregen waarbij theater en bibliotheek door een gezamenlijke foyer naadloos in elkaar overgaan.

In 2013 hebben wij  van de Gemeente Oosterhout de opdracht gekregen voor de uitwerking van het ontwerp voor de renovatie en uitbreiding van gebouw de Bussel. Het betreft een Engineer- en Construct-opdracht (E&C) op basis van een vraagspecificatie UAV GV. Wij hebben een DO uitgewerkt voor de E-, W- en T-installatie. Ook hebben wij de controle uitgevoerd over de door de installateurs te leveren werkzaamheden en kwaliteit.

Op de site van Architectuur Bouwinformatie vindt u meer informatie over het project Theater de Bussel.