Theater de Bussel, Oosterhout

Opdrachtgever
Gemeente Oosterhout
Architect
DP6 architectuurstudio
Projectstatus
Aanvang: januari 2013
Opgeleverd: november 2015
Omschrijving

Het gebouw De Bussel in Oosterhout, waarin het theater De Bussel en de bibliotheek  zijn gevestigd, is volledig gerenoveerd en uitgebreid. Door de realisatie van o.a. een nieuwe zaal met circa 200 stoelen, de aanpassing van de grote zaal met 500 stoelen, de uitbreiding van de foyers, het verbeteren van de logistiek en de renovatie van de overige gebouwdelen, is theater De Bussel in staat haar programmering beter af te stemmen op de wensen en verlangens van de hedendaagse theaterbezoeker. Tevens biedt dit de mogelijkheid voor uitbreiding van de overige activiteiten.

Ook het Filmtheater is in het gebouw ondergebracht. Bibliotheek Theek5 heeft een regionale functie en is opgezet als belevenisbibliotheek. Hierin zijn verschillende cursus- en leesruimten aanwezig. Verder heeft ook de VVV een onderkomen in het gebouw gekregen.