Zwembad De Heuvelrand, Voorthuizen

Opdrachtgever
Gemeente Barneveld
Architect
Slangen + Koenis architecten
Projectstatus
Aanvang: 2013
Opgeleverd: 2014
Omschrijving

In de gemeente Barneveld (Voorthuizen) is een nieuw zwembad gerealiseerd  op de locatie van het gesloopte buitenbad De Heuvelrand.  Het 25 meterbad heeft een open karakter gekregen en is compact en afgestemd op het beoogde gebruik.

Het spreekt voor zich dat alle moderne techniek is toegepast om dit bad duurzaam en energiezuinig te realiseren.

Voor de waterbehandeling zijn de navolgende maatregelen en systemen gekozen;

  • biomassa verbranding “pelletkachel”.
  • osmose
  • dubbelstroom filter principe.

Er is veel aandacht besteed aan het implementeren van een modern gebouw monitoring systeem. Zo kan de eigenaar een goed beeld houden van de geprognosticeerde verbruiken versus het werkelijk verbruik.