Opening Hyperion Lyceum

7 november 2018 | Nieuws

Nihil volentibus arduum

Op 2 november werd het nieuwe Hyperion Lyceum met een heus carnaval geopend. Na een bouwperiode van ongeveer twee jaar is het dan eindelijk zo ver, het gebouw en de glijbaan kunnen in gebruik worden genomen. Voor wie wil is niets te moeilijk, aldus het motto van de school.

Installatieadvies

In de aanloop van het nieuw te bouwen schoolgebouw heeft Technion adviseurs het installatieadvies verzorgt. Het schoolgebouw, in opdracht van de Stichting Voortgezet Onderwijs Amsterdam, is het eerste project dat onze projectleider Edwin Braad heeft opgepakt toen hij in augustus 2015 bij Technion adviseurs kwam werken. Een bijzonder detail is dat de school is aangesloten op een gebieds WKO in Amsterdam Noord. Dit betekend dat de school en kantoorpanden om de school heen via een collectieve voorziening worden verwarmt en gekoeld.

Beste schoolgebouw 2018

Ondanks dat het gebouw pas net is geopend, is het al genomineerd voor schoolgebouw van het jaar! Deze award is onderdeel van de Architectenweb Awards. Uit bijna dertig uitzendingen heeft een onafhankelijke jury vijf nominaties geselecteerd, waaronder dus het Hyperion Lyceum. Op 8 november wordt bekend gemaakt welke school de award wint.

Niet alleen

Uiteraard hebben we met verschillende partijen samengewerkt om deze mooie school te realiseren. De bouw is gedaan door Bouwgroep Dijkstra Draisma, het ontwerp komt van Ector Hoogstad Architecten en de installaties zijn verzorgt door Breman.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider.
Edwin Braad
06 – 26 94 58 46
Edwin.braad@technion.nl