Nieuwbouw Hyperion Lyceum Amsterdam

20 november 2015 | Nieuws

Op de strip die op de Amsterdamse locatie Overhoeks wordt ontwikkeld, komt het nieuwe Hyperion Lyceum. Samen met DGMR is Technion Zuid geselecteerd om aan te schuiven voor advisering over installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Het schetsontwerp voor het nieuwe Hyperion Lyceum is van Ector Hoogstad Architecten. Op basis hiervan maakt een ontwerpteam samen met de betrokken partijen op dit moment een voorlopig ontwerp dat eind van het jaar gereed moet zijn.

Het schetsontwerp toont een open, uitnodigend en vooral uitdagend onderwijsgebouw met een vanzelfsprekende overgang tussen binnen en buiten. Het onderwijsgebouw krijgt een spannende en dynamische schakeling van grote binnenruimten en buitenterrassen. Er is altijd een plek met zon of schaduw, rust of dynamiek.

Het project is ingesloten tussen twee bouwvolumes. Dit biedt ruimte voor een spectaculaire atrium, een dynamische en grote ontmoetingsruimte – een bron van daglicht en het middelpunt van alle zichtlijnen.

Het nieuwe schoolgebouw voor gymnasium en atheneum moet in 2018 open gaan voor de ruim 800 atheneum- en gymnasiumleerlingen.