Lage Kant genomineerd voor BLAStprijs

4 maart 2019 | Genomineerd, Nieuws

Zorgcentrum Lage Kant is al een tijdje in gebruik, maar zeker de moeite waard om nog eens te benoemen. En dat vinden meer mensen, het project is namelijk genomineerd voor de BLAStprijs!

Het project

In 2013 zijn we gestart met het ontwerpen van het nieuwbouwproject zorgcentrum Lage Kant. Lage Kant moest plek gaan bieden aan verpleeghuis De Leystrom en zestien sociale huurappartementen. Het was belangrijk dat de nieuwe locatie open en transparant zou worden. De connectie met de omliggende woonwijk moest behouden worden. Dit is gelukt mede dankzij de glazen doorgangen die de verschillende gebouwen aan elkaar verbinden.

Installaties

Het ontwerp bestaat uit vier blokken waarin de verschillende onderdelen gehuisvest zijn. De eerste drie gebouwen zijn voorzien van een algemene woonkamer en acht zit/slaapkamers met eigen sanitaire voorzieningen. De gebouwen hebben een centrale installatie, inclusief koeling, en een uitgebreidere zorgoproepinstallatie.

Het vierde gebouw is een appartementencomplex met zestien huur appartementen. Alle appartementen hebben hun eigen installaties en nutsaansluiting.

Begeleiding

Technion adviseurs heeft de werktuigbouwkundige en elektrische installaties ontworpen en vervolgens een bestek gemaakt. Tot aan de oplevering in 2016 hebben we ondersteunende rol gehad in de uitvoering. Gedurende het gehele project hebben wij begeleiding geven voor de volledige brandmelding, domotica, zorgalarmering, personenzoekinstallatie, observatiesysteem en video-intercominstallaties.

BLAStprijs

De BLAStprijs is een Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw. BLASt is een Bredaas architectuurplatform dat ondersteunt wordt door de gemeente Breda. Met de prijs wil BLASt de aandacht vestigen op het belang van ruimtelijke kwaliteit. Woensdag 27 maart aanstaande wordt de winnaar bekend gemaakt.