Elektrotechniek en domotica

Sterk- en zwakstroominstallaties vormen een steeds groter aandeel in de installatietechniek. Steeds minder handelingen door mensenhanden, steeds verdergaande automatisering als het gaat om communicatie, regeling en beveiliging van gebouwen. De samenhang tussen de verschillende disciplines is dan ook erg belangrijk. Meten, regelen en sturen van installatieonderdelen moeten het energieverbruik reduceren, met behoud en zelfs nog verbetering van het comfort.

Domotica
Naast de elektrotechniek wordt steeds meer domotica toegepast: elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in bijvoorbeeld zorginstellingen, onderwijs en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een gebouw met domotica worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere (huiselijke) bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.
Domotica omvat alle elektronische toepassingen in gebouwen om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner/gebruiker past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

Specifieke installaties
Daarnaast adviseren wij ook specifieke gebruikersinstallaties zoals installaties ten behoeve van zwembaden, theaters en zorginstellingen. Deze installaties worden door onze specialisten, in overleg met de opdrachtgever, op maat ontworpen.

Onze ervaring is opgedaan in de utiliteit, o.a. bij multifunctionele centra, onderwijsgebouwen, kantoren, verzorgings- en verpleeghuizen, bedrijfsgebouwen.