7e KPN CUP en eerste schaatsmarathon in 11stedenhal Leeuwarden

10 december 2015 | Nieuws

Woensdag 9 december 2015 vond alweer de 7e KPN CUP plaats en de eerste schaatsmarathon in de 11stedenhal te Leeuwarden. Er was veel publiek aanwezig en er heerste een geweldige sfeer die hoort bij de hoofdstad van de Friese 11 steden.

Technion, sponsor van de 11stedenhal (11S), heeft samen met De Installatiedesk, Maandag, Procoatings, KPMS Bouwadvies en met het schaatsteam Bouw & Techniek een sponsor event georganiseerd. Dit event vond plaats tijdens de 1e schaatswedstrijd op het Leeuwarder ijs in aanwezigheid van een 50-tal klanten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door Dolf Wissmann (De Installatiedesk) kort de agenda van de avond en de prijsvraag uitgelegd. Daarna gaf hij het stokje over aan Andries Nieuwenhuis die de schaatsers en trainer/coach Jeroen de Vries interviewde. Na het interview gingen de schaatsers zich voorbereiden en konden de gasten zich te goed doen aan een heerlijk stamppot buffet. De wedstrijd begon om 20:45 en was na 1.04.28 afgelopen. Tijdens de wedstrijd ontstond er een kopgroep met 3 man. Wij werden daarbij vertegenwoordigd door Robert Post. Later in de wedstrijd kwam er nogmaals een kopgroep met Bart Mol. Acht schaatsers, waaronder Robert en Bart, hadden een ronde voorsprong op het peloton. We gingen dus de finale in met 2 sterke mannen, echter door te veel duw en trekwerk eindigden we net naast het podium.

Na de schermutselingen op het maagdelijke ijs werd er onder het genot van hapjes en drankjes nog flink nagepraat. Kortom een zeer geslaagde avond waar zeer interessante gesprekken gevoerd werden die zullen uitbloeien tot prachtige projecten.

Voor relateerde berichten zie:

http://www.schaatspeloton.nl/nieuws/nieuws.php?id=3088

http://www.rtlnieuws.nl/sport/algemeen/primeur-voor-bob-de-vries-elfstedenhal

http://www.schaatsen.nl/nieuws/12/bob-de-vries-barst-van-vertrouwen/

http://proskating.nl/olivier-jean-irene-schouten-en-bob-de-vries-winnen-in-elfstedenhal/

http://www.telegraaf.nl/telesport/schaatsen/24857446/__Primeur_voor_Bob_de_Vries__.html